Składniki:
1 szklanka cukru
250 g masła
0,5 szklanki wody
3 łyżki kakao
400 g pełnego mleka w proszku
bakalie
resztki ciasta (resztki bezglutenowego biszkoptu lub babki mogą być zamrożone)
Wykonanie:
Masło roztapiamy, dodajemy cukier, wodę, kakao. Podgrzewamy do rozpuszczenia się cukru cały cza mieszając. Lekko studzimy. W dużej misce mieszamy: mleko, bakalie, ciastka. Wlewamy masę maślaną i dokładnie mieszamy. Wkładamy do formy silikonowej lub zwykłej wyłożonej papierem do pieczenia. Dobrze chłodzimy.
Przepis ze strony mojewypieki.com
Jak dla mnie świetny wpis. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńBardzo fajny wpis. Pozdrawiam !
OdpowiedzUsuńBardzo fajny wpis. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuń