Składniki:
1 łyżka masła
1 łyżka mascarpone
1 jajko
1 łyżka mąki kokosowej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka tartego parmezanu
Szczypta soli
Wykonanie:
Rozpuszczamy masło w mikrofalowce, dodajemy pozostałe składniki. Mieszamy. Wkladamy do żaroodpornej formeki / kokilki wyłożonej papierem do pieczenia, zostawiając przynajmniej 3 cm miejsca na rosnięcie. Wkladamy do mikrofalówki na najwyższą moc na okolo 1,5-2 minuty (sprawdzamy konsystencje). Wyjmujemy, kroimy.
Bułka ma wyraźny kokosowy smak i konsystencję pieczywa. Z porcji otrzymujemy jedna bułkę.
1 łyżka masła
1 łyżka mascarpone
1 jajko
1 łyżka mąki kokosowej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka tartego parmezanu
Szczypta soli
Wykonanie:
Rozpuszczamy masło w mikrofalowce, dodajemy pozostałe składniki. Mieszamy. Wkladamy do żaroodpornej formeki / kokilki wyłożonej papierem do pieczenia, zostawiając przynajmniej 3 cm miejsca na rosnięcie. Wkladamy do mikrofalówki na najwyższą moc na okolo 1,5-2 minuty (sprawdzamy konsystencje). Wyjmujemy, kroimy.
Bułka ma wyraźny kokosowy smak i konsystencję pieczywa. Z porcji otrzymujemy jedna bułkę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz