czwartek, 18 stycznia 2018

Bezglutenowa bulka z mikrofalówki



Składniki:

1 łyżka masła
1 łyżka mascarpone
1 jajko
1 łyżka mąki kokosowej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka tartego parmezanu
Szczypta soli

Wykonanie:

Rozpuszczamy masło w mikrofalowce,  dodajemy pozostałe składniki.  Mieszamy.  Wkladamy do żaroodpornej formeki / kokilki wyłożonej papierem do pieczenia,  zostawiając przynajmniej 3 cm miejsca na rosnięcie.  Wkladamy do mikrofalówki na najwyższą moc na okolo 1,5-2 minuty (sprawdzamy konsystencje).  Wyjmujemy,  kroimy.

Bułka ma wyraźny kokosowy smak i konsystencję pieczywa.  Z porcji otrzymujemy jedna bułkę.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz