piątek, 16 maja 2014
Bezglutenowe kotlety brokułowe
Składniki:
1 brokuł
1 jajko
koperek
1 łyżka mąki ziemniaczanej
mąka gryczana
sól, pieprz
Wykonanie
Brokuła myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy do miękkości (ok. 15 minut).
Po ugotowaniu rozgniatamy widelcem dodajemy masło, sól, koperek i jajko, łyżkę mąki. Wszystko razem mieszamy. Jeśli masa jest za rzadka dodajemy mąkę gryczaną. Z masy formujemy kotleciki wykładając je na papier do pieczenia. Pieczemy 20 min w temp 190 stopni (góra-dół). Po upieczeniu zostawiamy na 10 min.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Hej,
OdpowiedzUsuńzapraszam Cię do skorzystania z nowego serwisu blogowego http://zblogowani.pl
Pozdrawiam,
Martyna