50 g mąki kukurydzianej
50 g mąki gryczanej
150 g mąki bezglutenowej (chlebowej)
1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
2 jajka
1/3 szklanki oleju
1/2 szklanki mleka sojowego (lub zwykłego)
125 g sera typu feta pokrojonego w drobną kostkę
czarnuszka do posypania
Nagrzewamy piekarnik do 190 stopni. W misce mieszamy składniki sypkie (mąki, sól i proszek do pieczenia). w drugiej misce mieszamy jajko z oliwą i mlekiem. Składniki mokre wlewamy do miski z suchymi. Dodajemy ser i wszystko mieszamy do połączenia składników. Wykładamy foremkę do pieczenia muffinek papilotkami. Ciasto umieszczamy w papilotkach, posypujemy czarnuszka. Pieczemy 23 minuty w temp 190 stopni (termoobieg).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz