wtorek, 8 listopada 2016
Bezglutenowe ciasto dyniowe
Składniki:
4 jajka ubite na sztywno w całości
1szklanka cukru
lub 3/4 szklanki cukru i 2 duże łyżki miodu
1/2 szklanki oleju
2,5 szklanki mąki bezglutenowej (mieszanka ryżowej, kukurydzianej, owsianej, ziemniaczanej)
450 g musu dyniowego
łyżka przyprawy pomarańczowo-korzennej
2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
rodzynki
orzechy wloskie
Wykonanie:
Jajka ubijamy na sztywno dodając partiami cukier. Następnie zmieniamy końcówkę na mieszanie i wsypujemy wszystkie składniki dokladnie mieszając. Na końcu dodajemy bakalie mieszamy łyżką.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz