Składniki:
3 szklanki kokosu
0,5 puszki mleka skondensowanego słodzonego
1 gorzka czekolada bezglutenowa
0,5 kostki masła
Wykonanie:
W misce mieszamy mleko skondensowane z wiórkami, aż całość utworzy kleistą masę. Bezpośrednio na folii spożywczej formujemy walec, mocno ściskając aby całość była zwarta. Wkładamy go do zamrażalnika na minimum godzinę. Po tym czasie wyjmujemy i kroimy na plastry formując batoniki. Na małym ogniu rozpuszczamy połamaną czekoladę z masłem. Mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Wyłączamy palnik i wkładamy pojedyncze batoniki obtaczając je dokładnie w czekoladzie. Wyjmujemy na tacę. Wkładamy na godzinę do lodówki.
Zapowiadają się pysznie, muszę wypróbować. Bardzo cieszę się, że prowadzisz blog o takiej tematyce :)
OdpowiedzUsuńA ja się cieszę, że wpadasz i eksperymentujesz. Napisz jak Ci smakowały.
Usuń