piątek, 21 marca 2014

Bezglutenowe batoniki bounty

Składniki:

3 szklanki kokosu
0,5 puszki mleka skondensowanego słodzonego
1 gorzka czekolada bezglutenowa
0,5 kostki masła

Wykonanie:

W misce mieszamy mleko skondensowane z wiórkami, aż całość utworzy kleistą masę. Bezpośrednio na folii spożywczej  formujemy walec, mocno ściskając aby całość była zwarta. Wkładamy go do zamrażalnika na minimum godzinę. Po tym czasie wyjmujemy i kroimy na plastry formując batoniki. Na małym ogniu rozpuszczamy połamaną czekoladę z masłem. Mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Wyłączamy palnik i wkładamy pojedyncze batoniki obtaczając je dokładnie w czekoladzie. Wyjmujemy na tacę. Wkładamy na godzinę do lodówki.

2 komentarze:

  1. Zapowiadają się pysznie, muszę wypróbować. Bardzo cieszę się, że prowadzisz blog o takiej tematyce :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A ja się cieszę, że wpadasz i eksperymentujesz. Napisz jak Ci smakowały.

      Usuń