poniedziałek, 8 grudnia 2014
Bezglutenowe pieguski
Składniki:
1,5 szklanki mąki gryczanej
0,5 szklanki mąki kukurydzianej
0,5 szklanki mąki ziemniaczanej
0,5 szklanki cukru
200 g masła
1 jajko
2 żółtka
szczypta soli
0,5 łyżeczki sody
0,5 szklanki draży czekoladowych (lub pokrojonej czekolady)
0,5 szklanki pokrojonych orzechów włoskich
Wykonanie:
Wszystkie składniki ugniatamy na gładkie ciasto. Dodajemy draże, orzechy i dalej zagniatamy. Z ciasta odrywamy małe kulki (porcje wielkości orzecha włoskiego), które spłaszczamy dłonią na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Ciastka pieczemy ok. 10-15 minut w temperaturze 190 stopni. Czekamy aż wystygną (gorące są bardzo kruche).
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz