piątek, 11 listopada 2016
Bezglutenowa tarta czekoladowo-orzechowa z gruszkami
Składniki na spód:
2 szkalnki wiórków kokosowych
1 szklanka zmielonych pestek słonecznika
2 łyżki kakao
3 albo i 4 łyżki powideł porzeczkowych (lub innych gęstych)
Składniki na masę:
1 puszka mleka kokosowego (gęsta część)
1 czekolada bezglutenowa gorzka
2 łyżki masła orzechowego z kawałkami orzeszków
Wykonanie:
Spód tarty wyklejamy masą i chłodzimy w zamrażarce przez około 20 minut. Następnie rozpuszczamy gęstą część mleka kokosowego w której rozpuszczamy czekoladę i masło orzechowe. Mieszamy wszystko razem i wylewamy na spód.Ozdabiamy wybranymi owocami. Wkładamy na godzinę do lodówki.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Ciekawa jestem jej smaku :)
OdpowiedzUsuń