Składniki
3 marchewki
1 maly seler
1 pieruszka
mała dynia hokkaido
3-4 litry wody
1 szklanki kaszy jaglanej,
3 cebule
600 g ziemniaków
garść polamanych grzybków suszonych
sól i czarny pieprz do smaku
3-4 łyżki oleju
4 listki laurowe
10 kulek ziela angielskiego
pęczek pietruszki natki
Wykonanie
Marchewki, pietruszki i selera obieramy i ścieramy na tace o grubych oczkach. Dynie myjemy i ścieram na tej samej tarce co pozostałe warzywa. Cebule kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni na złoto dodajemy warzywa dodajemy olej. Smażymy razem przez kilka minut, następnie dodajemy wodę. Doprawiam solą oraz pieprzem do smaku, dodajemy grzyby suszone, listki laurowe i ziele angielskie.Po zagotowaniu dodajemy kaszę. Krupnik gotujemy około 30 minut. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki.Gotujemy jeszcze 15-20 minut.
Przepis ze strony olgasmile.com
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz