Składniki:
4 pomarańcze 1 awokado200 g koziego twarogu2 garście pistacji
1-2 łyżeczki niebieskiego maku
pieprz
Sos:
3 marakuje lub gotowy przecier z marakuji1 łyżeczka mioduoliwa extra vergine ok. 2 łyżek
Wykonanie:
Obieramy i drobno kroimy pistacje. Z sera formujemy kulki i panierujemy je w pistacjach. Odkładamy do lodówki. Przygotowujemy sos. Miąższ z marakui przecieramy przez sito o drobnych oczkach. Wszystkie składniki sosu wlewamy do słoika i dokładnie mieszamy.
Na talerzu układamy dokładnie obrane i pokrojone w plastry pomarańcze, pokrojone w plasterki avocado i polewamy sosem. Dekorujemy kulkami z sera koziego, posypujemy makiem i pieprzem.
Przepis ze strony facetikuchnia.com.pl z kilkoma zmianami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz