piątek, 21 lutego 2014
Bezglutenowa zupa cebulowa z grzankami
Składniki:
4 duże cebule
2 ząbki czosnku
olej
1 łyżeczka kurkumy
po 1 łyżeczce papryki czerwonej słodkiej i ostrej
1,5 litra bulionu warzywnego
grzanki
Wykonanie:
Rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i czosnek i dokładnie mieszamy z olejem. Dusimy około 20 minut aż cebula będzie miękka. Dodajemy kurkumę i papryki. Dusimy ciągle mieszając przez 2-3 minuty. Wlewamy bulion doprawiamy solą i pieprzem. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na wolnym ogniu przez 20 minut. Jak przestygnie miksujemy blenderem. Podajemy z grzankami.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz