czwartek, 13 marca 2014

Bezglutenowy sos pieczarkowy


Składniki:

0,5 kg pieczarek
1 cebula
sól, pieprz
śmietana 18%
1 łyżka mąki kukurydzianej
0,5 łyżki mąki ziemniaczanej
olej
2 łyżki koperku

Wykonanie:

Pieczarki myjemy i kroimy na ćwiartki/połówki w zależności od wielkości. Cebule kroimy i podsmażamy na patelni. Dodajemy pieczarki. Chwilę smażymy następnie wlewamy wodę aby zakryła pieczarki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy 15-20 minut. Śmietanę dokładnie mieszamy z mąkami i ok pół szklanki zimnej wody. Do gotującego się sosu wlewamy śmietanę. Mieszamy do zagotowania. Posypujemy koperkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz