piątek, 30 stycznia 2015
Bezglutenowe kotlety brokułowo-ryżowe
Składniki:
szklanka ryżu (suchego)
brokuł (500 g)
szklanka startego na grubych oczkach sera żółtego
2 jajka
4 łyżki mąki ryżowej
3 łyżki ziaren (1,5 łyżki sezamu 1,5 łyżki pestek słonecznika)
sól, ostra papryka i pieprz
Wykonanie:
Gotujemy ryż w 2 szklankach wody ok. 15 min. Brokuły gotujemy w osolonej wodzie 10 min. Wszystkie składniki mieszamy i bardzo dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Formujemy kotlety i wykładamy na blachę wyłożoną matą silikonową lub papierem do pieczenia. Pieczemy 30 min w temp. 200 stopni (góra-dół).
Podajemy z sosem czosnkowym.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Ciekawy pomysł :) Przemawia do mnie, ponieważ jest bezglutenowe :)
OdpowiedzUsuń...i smaczne :) pozdrawiam.
Usuń