poniedziałek, 7 listopada 2016

Bezglutenowe, czekoladowo-pomarańczowe muffiny bez jaj i mleka


Składniki:

1,5 szklanki mąki bezglutenowej
4 łyżki kakao
1 szklanka cukru
1 łyżeczka sody oczyszczonej
szczypta soli
1 łyżeczka octu
1 łyżeczka cukru waniliowego
5 łyżek oleju rzepakowego
1 szklanka soku pomarańczowego

Wykonanie:

W jednym naczyniu mieszamy mąkę, kakao, sodę, sól, cukier i cukier waniliowy. W drugim naczyniu mieszamy ocet, olej i sok. Mieszamy widelcem, do połączenia się składników.

Wkładamy do formy na muffiny papilotki, rozdzielamy ciasto.

Pieczemy temperaturze 170 stopni przez około 25 minut . Wyjąć, wystudzić

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz