poniedziałek, 7 listopada 2016
Bezglutenowe, czekoladowo-pomarańczowe muffiny bez jaj i mleka
Składniki:
1,5 szklanki mąki bezglutenowej
4 łyżki kakao
1 szklanka cukru
1 łyżeczka sody oczyszczonej
szczypta soli
1 łyżeczka octu
1 łyżeczka cukru waniliowego
5 łyżek oleju rzepakowego
1 szklanka soku pomarańczowego
Wykonanie:
W jednym naczyniu mieszamy mąkę, kakao, sodę, sól, cukier i cukier waniliowy. W drugim naczyniu mieszamy ocet, olej i sok. Mieszamy widelcem, do połączenia się składników.
Wkładamy do formy na muffiny papilotki, rozdzielamy ciasto.
Pieczemy temperaturze 170 stopni przez około 25 minut . Wyjąć, wystudzić
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz