środa, 8 marca 2017

Bezglutenowa granola z masłem orzechowym i orzechami


Składniki:

2 szklanki płatków owsianych
0,5 szklanki preparowanego ryżu
0,5 szklanki preparowanej kaszy jaglanej
4 łyżki miodu
3 łyżki oleju kokosowego
0,5 szklanki wody
1 kopiasta łyżka masła orzechowego
duża garść orzechów włoskich drobno pokrojona

Wykonanie:

W niedużym garnku umieszczamy: olej, wodę, miód i podgrzewamy czekając aż się wszystko rozpuści i połączy. Do dużej miski wsypujemy wszystkie suche składniki i mieszamy. Następnie wlewamy składniki płynne małym strumieniem, dokładnie mieszając. Przygotowaną mieszankę wysypujemy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wyrównujemy. Pieczemy w 150 stopniach przez 40 minut. Co 10 minut mieszamy aby granola równomiernie się upiekła.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz