wtorek, 14 maja 2013

Bezglutenowe muffinki z owocami



Składniki:

Suche:
2 szklanki mąki bezglutenowej (u mnie 1 szklanka mąki bezglutenowej, 0,5 szklanki mąki ziemniaczanej i 0,5 szklanki mąki gryczanej)
3/4 - 1 szklanki cukru (zależy od słodyczy owoców)
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego
1 łyżka cukru waniliowego - np takiego

Mokre:
1 szklanka mleka lub jogurtu naturalnego
2 jajka
0,5 szklanki oleju

Owoce np. 3 jabłka, truskawki - po 1 na muffinke.

Przygotowanie:

Mieszamy osobno składniki suche i mokre a następnie mieszamy razem. Dodajemy owoce. Pieczemy w formie do muffinek wyłożonej papilotkami w temp. 190 stopni, 23 minuty (termoobieg).


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz