piątek, 29 listopada 2013
Bezglutenowa zupa z dyni
Składniki:
4 szklanki dyni pokrojonej w kostkę
2 cebule
2 łyżki masła
Ok 1 litra bulionu warzywnego
Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, imbir, pieprz.
Wykonanie
Cebulę dusimy na maśle, dodajemy papryki chwilę smażymy. Dodajemy dynię i smażymy do miękkości w razie potrzeby podlewając wodą. Gdy dynia jest już miękka za pomocą blendera mielimy na puree. Dodajemy bulion i gotujemy przyprawiając do smaku. Przed podaniem można ozdobić odrobiną parmezanu lub kleksem śmietany. Podajemy z ziemniakami pokrojonymi w kostkę.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
rewelka, coś pysznego!!!!!!!!polecam bardzo!
OdpowiedzUsuńBeata K