środa, 12 lutego 2014
Bezglutenowe pierniczki II
Składniki:
500 g mąki bezglutenowej
125 margaryny
1 szklanka cukru pudru
1 jajko
1 łyżeczka sody
0,5 szklanki płynnego miodu
bezglutenowa przyprawa do piernika (40 g)
Wykonanie:
Miód, margarynę i przyprawę wkładamy do garnka i rozpuszczamy na wolnym ogniu Odstawiamy do ostygnięcia. Do miski wsypujemy mąkę, mieszamy ją z cukrem i sodą, wlewamy płynną masę, dodajmy jajko. Zagniatamy ciasto, wałkujemy i wykrawamy pierniczki. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 15 minut w temp. 175 stopni (termoobieg). Po ostygnięciu ozdabiamy lukrem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz