wtorek, 11 marca 2014
Bezglutenowy marchewkowiec
Składniki:
125 g cukru
2 łyżki oleju
1 jabłko obrane i starte na drobnej tarce
3jajka
1 średniej wielkości, obrana i starta marchewka
175 g mąki ryżowej
1,5 łyżeczki sody oczyszczonej
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka bezglutenowej przyprawy do pierników
Wykonanie:
Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni. Dużą formę na keks wykładamy papierem do pieczenia. Mieszamy cukier, starte jabłka i marchew, olej oraz jajka. Dodajemy mąkę z proszkiem i sodą. Przelewamy ciasto do formy i pieczemy 40-45 minut (góra-dół), aż wbity w środek patyczek będzie wychodzić suchy. Studzimy na kratce.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz