piątek, 7 marca 2014
Bezglutenowa pasta marchewkowo-kokosowa
Składniki
1/2 kg marchewki
1/2 szklanki wiórków kokosowych
3 łyżki oleju
łyżeczka curry
łyżeczka startego imbiru
łyżeczka zmielonych ziaren kolendry
sól, pieprz
Wykonanie
Rozgrzewamy olej, dodajemy przyprawy i smażymy przez chwilę ciągle mieszając. Dodajemy obrane i pokrojone marchewki. Wlewamy 2 szklanki wody i czekamy aż się zagotuje.Gotujemy na wolnym ogniu, z uchyloną pokrywką, do całkowitej miękkości warzyw (ok pół godziny). Do blendera wrzucamy wiórki kokosowe, miksujemy przez kilka minut aż puszczą aromat, dodajemy marchewki. (wodą z gotowania marchewki regulujemy gęstość). Blenderujemy do uzyskania jednolitej masy. Przyprawiamy do smaku. Odstawiamy do ostygnięcia.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz