czwartek, 26 czerwca 2014

Bezglutenowa muffiny z truskawkami/rabarbarem

 
muffinki z rabarbarem

Skł‚adniki suche:

2 szklanki mą…ki bezglutenowej (u mnie 1 szklanka mąki bezglutenowej oraz po 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej i kukurydzianej)

3/4 szklanki cukru

1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody

Skł‚adniki mokre:


3 jajka
1/2 szklanki oleju
4 łyżki wody




1,5 szklanki pokrojonych w kostkę owoców (rabarbar kroję drobno, posypuję łyżką cukru i odstawiam na 15 minut)

Wykonanie:


Mieszamy najpierw suche składniki, później  mokre, na końcu ł…ączymy jedne z drugimi i dodajemy owoce. Wkładamy do formy na muffinki wyłożonej papilotkami do 3/4 wysokości. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 23 minuty w temp 190 stopni (termoobieg). 
muffinki z truskawkami

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz