![]() |
muffinki z rabarbarem |
Składniki suche:
2 szklanki mą ki bezglutenowej (u mnie 1 szklanka mąki bezglutenowej oraz po 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej i kukurydzianej)
3/4 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody
Składniki mokre:
3 jajka
1/2 szklanki oleju
4 łyżki wody
1,5 szklanki pokrojonych w kostkę owoców (rabarbar kroję drobno, posypuję łyżką cukru i odstawiam na 15 minut)
Wykonanie:
Mieszamy najpierw suche składniki, później mokre, na końcu ł ączymy jedne z drugimi i dodajemy owoce. Wkładamy do formy na muffinki wyłożonej papilotkami do 3/4 wysokości. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 23 minuty w temp 190 stopni (termoobieg).
![]() |
muffinki z truskawkami |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz