wtorek, 8 grudnia 2015

Bezglutenowa kandyzowana skórka pomarańczowa

Składniki:

skórki z 6 pomarańczy
2 szklanki cukru
1/4 szklanki wody


Wykonanie:

Pomarańcze obieramy obierakiem do warzyw bardzo w miarę możliwości bez białej skórki. wkładamy do miski i zalewamy wrzątkiem. Czynność powtarzamy w ciągu 24 godz ok 4 razy. Następnego dnia zlewamy wodę i kroimy skórki na drobną kostkę, do Garnka wlewamy 1/4 szklanki wody, wsypujemy cukier i czekamy aż się rozpuści. Wsypujemy skórki i smażymy na małej mocy 45 min. Nie mieszamy. Ja delikatnie potrząsam garnkiem. Na końcu przecedzamy przez sito i czekamy aż skórka ostygnie Wkładamy do słoików. Przechowujemy w lodówce.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz