czwartek, 30 marca 2017

Bezglutenowa sałatka z pomarańczy i avocado

Składniki:

4 pomarańcze 1 awokado200 g koziego twarogu2 garście pistacji
1-2 łyżeczki niebieskiego maku
pieprz


Sos:

3 marakuje lub gotowy przecier z marakuji1 łyżeczka mioduoliwa extra vergine ok. 2 łyżek



Wykonanie: 

Obieramy i drobno kroimy pistacje. Z sera formujemy kulki i panierujemy je w pistacjach. Odkładamy do lodówki. Przygotowujemy sos. Miąższ z marakui przecieramy przez sito o drobnych oczkach. Wszystkie składniki sosu wlewamy do słoika i dokładnie mieszamy.
Na talerzu układamy dokładnie obrane i pokrojone w plastry pomarańcze, pokrojone w plasterki avocado i polewamy sosem. Dekorujemy kulkami z sera koziego, posypujemy makiem i pieprzem.


Przepis ze strony facetikuchnia.com.pl z kilkoma zmianami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz