Składniki:
6 jajek
3/4 szklanki cukru
1 szklanka mąki bezglutenowej
1 łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego
3 łyżki kakao
2 łyżki oleju
3/4 szklanki cukru
1 szklanka mąki bezglutenowej
1 łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego
3 łyżki kakao
2 łyżki oleju
Wykonanie:
Białka
ubijamy na sztywną pianę, dodając pod koniec cukier, a następnie
żółtka. Miksujemy. Dodajemy olej i dalej miksujemy. Mąkę mieszamy
z proszkiem do pieczenia i kakao, dodajemy do masy jajecznej.
Ciasto
dzielę na dwie części i wylewam do formy o wymiarach 25 x 34 cm (wcześniej wyłożonej papierem
do pieczenia) i piekę każdy placek 15 minut w temperaturze 170ºC, do
Składniki na mleczną masę:
2 szklanki mleka w proszku
2/3 szklanki cukru pół szklanki mleka
350 g masła
1 łyżka bezglutenowego cukru waniliowego
Wykonanie:
Mleko
(zwykłe) gotujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Dobrze studzimy. Masło dobrze
ucieramy. Powoli dodajemy do niego wystudzone mleko, dalej ucierając.
Wsypujemy mleko w proszku i ucieramy, do gładkości. Przekładamy biszkopty.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz