poniedziałek, 2 grudnia 2013

Bezglutenowe kotlety z kaszy gryczanej



Składniki:

2 woreczki  kaszy gryczanej białej
30dag sera białego
cebula
pietruszka zielona
1 jajko
sól
pieprz
mąka kukurydziana

Wykonanie:

Kaszę gryczaną gotujemy w osolonej wodzie. Następnie odsączoną mielimy w maszynce do mięsa. Na patelni na odrobinie oleju roślinnego szklimy cebulę pokrojoną w kostkę. Mieszamy ją ze zmieloną kaszą. Dodajemy zmielony biały ser. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku, dodajemy posiekaną natkę zielonej pietruszki. Na koniec wbijamy całe jajko i mieszamy całość na jednolitą masę.
Formujemy kotlety delikatnie panierujemy w mące kukurydzianej obsypując nadmiar. Pieczemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w nagrzanym piekarniku ok.30 min.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz