poniedziałek, 2 grudnia 2013
Bezglutenowe kotlety z kaszy gryczanej
Składniki:
2 woreczki kaszy gryczanej białej
30dag sera białego
cebula
pietruszka zielona
1 jajko
sól
pieprz
mąka kukurydziana
Wykonanie:
Kaszę gryczaną gotujemy w osolonej wodzie. Następnie odsączoną mielimy w maszynce do mięsa. Na patelni na odrobinie oleju roślinnego szklimy cebulę pokrojoną w kostkę. Mieszamy ją ze zmieloną kaszą. Dodajemy zmielony biały ser. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku, dodajemy posiekaną natkę zielonej pietruszki. Na koniec wbijamy całe jajko i mieszamy całość na jednolitą masę.
Formujemy kotlety delikatnie panierujemy w mące kukurydzianej obsypując nadmiar. Pieczemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w nagrzanym piekarniku ok.30 min.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz