wtorek, 3 grudnia 2013

Bezglutenowe muffinki czekoladowe z jabłkami i bakaliami



Składniki na około 10 muffinek:

    110 g oleju
    0,5 szklanki cukru
    2 jajka
    150 g mąki bezglutenowej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego
    2 łyżki kakao
    0,5 szklanki jogurtu naturalnego
    1 jabłko
     orzechy, rodzynki
  

Mąkę, proszek, kakao, bakalie, cukier - mieszamy w jednej misce.

Olej, jajka, jogurt, tarte na grubej tarce jabłko - mieszamy w drugiej.
Łączymy zawartość obu misek. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Ciasto rozdzielamy pomiędzy papilotki, wyrównujemy.

Pieczemy w temperaturze 190ºC przez około 20 - 25 minut (termoobieg), do tzw. suchego patyczka. Wyjmujemy, studzimy na kratce.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz