wtorek, 3 grudnia 2013
Bezglutenowe muffinki czekoladowe z jabłkami i bakaliami
Składniki na około 10 muffinek:
110 g oleju
0,5 szklanki cukru
2 jajka
150 g mąki bezglutenowej
1 łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego
2 łyżki kakao
0,5 szklanki jogurtu naturalnego
1 jabłko
orzechy, rodzynki
Mąkę, proszek, kakao, bakalie, cukier - mieszamy w jednej misce.
Olej, jajka, jogurt, tarte na grubej tarce jabłko - mieszamy w drugiej.
Łączymy zawartość obu misek. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Ciasto rozdzielamy pomiędzy papilotki, wyrównujemy.
Pieczemy w temperaturze 190ºC przez około 20 - 25 minut (termoobieg), do tzw. suchego patyczka. Wyjmujemy, studzimy na kratce.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz