środa, 4 grudnia 2013
Bezglutenowe kotlety z kaszy jaglanej
Składniki: (ok. 12 kotletów)
2 szklanki startej marchewki
1 1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
1/2 szklanki prażonego słonecznika
1/2 szklanki prażonego sezamu
1 cebula
1/2 szklanki mąki ryżowej
1/4 szklanki oleju
3 łyżki mąki bezglutenowej
2 łyżki sosu sojowego (bezglutenowego)
2 łyżeczki kolendry
2 łyżeczki pietruszki
1 łyżeczka suszonego imbiru
1/4 łyżeczki chili
sól i czarny pieprz
Wykonanie:
Wszystkie składniki wrzucamy do miski i mieszamy rękami, aż do uzyskania klejącej masy. Lepimy kotlety i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 30 minut w temperaturze 200 stopni. Po 20 minutach obracamy kotlety na drugą stronę.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz