środa, 4 grudnia 2013

Bezglutenowe kotlety z kaszy jaglanej


Składniki: (ok. 12 kotletów)

2 szklanki startej marchewki
1 1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
1/2 szklanki prażonego słonecznika
1/2 szklanki prażonego sezamu
1 cebula
1/2 szklanki mąki ryżowej
1/4 szklanki oleju
3 łyżki mąki bezglutenowej
2 łyżki sosu sojowego (bezglutenowego)
2 łyżeczki kolendry
2 łyżeczki pietruszki
1 łyżeczka suszonego imbiru
1/4 łyżeczki chili
sól i czarny pieprz












Wykonanie:

Wszystkie składniki wrzucamy do miski i mieszamy rękami, aż do uzyskania klejącej masy. Lepimy kotlety i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 30 minut w temperaturze 200 stopni. Po  20 minutach obracamy kotlety na drugą stronę.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz