wtorek, 30 lipca 2013

Bezglutenowy grzybowy pasztet z soczewicy


Składniki:

1 szklanka czerwonej soczewicy rozgotowanej na purée
1 usmażona na oleju cebula
szklanka ugotowanych prawdziwków (suszone moczymy do napęcznienia i gotujemy)
4 roztrzepane jaja.
sól, pieprz, czerwona słodka papryka, natka pietruszki, łyżeczka tymainku
kleik ryżowy do wysypania formy

Wykonanie:

Formę keksówkę smarujemy masłem i wysypujemy kleikiem ryżowym. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni (góra-dół). Soczewice, grzyby, cebule mieszamy łyżką i doprawiamy do smaku - na ostro/słono gdyż po dodaniu jajek stracą na wyrazistości. Dodajemy jajka i wlewamy do formy. Pieczemy ok. 30 min.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz