piątek, 27 lutego 2015

Bezglutenowa sałatka ziemniaczana

Składniki:

600 g ziemniaków
pół szklanki bulionu z warzyw
2 łyżeczki musztardy
1 łyżka oliwy
2 łyżki octu jabłkowego
pęczek szczypiorku
pęczek rzodkiewek
pół zielonego ogórka
sól, pieprz

Wykonanie:

Ziemniaki myjemy i gotujemy w łupinkach do miękkości. Kiedy będą już miękkie studzimy, obieramy je i kroimy w plasterki. Rosół zagotowujemy w  garnku, dodajemy musztardę, oliwę, ocet oraz pieprz i ewentualnie sól do smaku. Ziemniaki zalewamy gorącym sosem i mieszamy miską do połączenia się składników. dodajemy szczypiorek, rzodkiewki i ogórka. Wszystko mieszamy. Odstawiamy do lodówki do przegryzienia się składników.



Przepis znaleziony na filozofiasmaku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz