czwartek, 26 lutego 2015
Bezglutenowe ciasteczka owsiane
Składniki:
100 g masła
0,5 szklanki cukru
1 jajko
1 łyżeczka cukru waniliowego
0,5 szklanki mąki ryżowej
0,5 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
szczypta soli
1,5 szklanki bezglutenowych płatków owsianych
Wykonanie:
Masło z cukrem ucieramy do otrzymania puszystej masy. Dodajemy pozostałe składniki i miksujemy.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Z ciasta formujemy kulki, które lekko spłaszczamy. Układamy na blaszce w dużych odstępach (urosną).
Pieczemy w temperaturze 180 stopni (góra-dół) przez około 15 minut do lekkiego zbrązowienia. Przed zdjęciem z blachy czekamy ok. 10 minut (gorące są bardzo kruche) potem studzimy na kratce.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz