niedziela, 7 lutego 2016

Bezglutenowe muffiny z budyniem



Składniki:
 
 2 szklanki mąki bezglutenowej (1 szklanka mąki ryżowej, 1/2 szklanki mąki gryczanej, 1/4 szklanki mąki kukurydzianej i 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej)
 1 szklanka cukru  
 2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia  
 1 jajko  
 1 szklanka mleka  
 pół kostki roztopionego I przestudzonego masła
 1 opakowanie bezglutenowego budyniu ugotowanego z mniejszą ilościa mleka ok 400 ml i ostudzonego
 
Wykonanie:

Wszystkie składniki na muffin wrzucamy do miski i mieszamy. Do foremek na muffinek wlewamy do połowy ciasto, dajemy łyżeczkę budyniu i przykrywamy ciastem. Pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 20 minut. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz