Składniki:
2 szklanki mąki bezglutenowej (1 szklanka mąki ryżowej, 1/2 szklanki mąki gryczanej, 1/4 szklanki mąki kukurydzianej i 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej)
1 szklanka cukru
2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
1 jajko
1 szklanka mleka
pół kostki roztopionego I przestudzonego masła
1 opakowanie bezglutenowego budyniu ugotowanego z mniejszą ilościa mleka ok 400 ml i ostudzonego
Wykonanie:
Wszystkie składniki na muffin wrzucamy do miski i mieszamy. Do foremek na muffinek wlewamy do połowy ciasto, dajemy łyżeczkę budyniu i przykrywamy ciastem. Pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 20 minut.
Wszystkie składniki na muffin wrzucamy do miski i mieszamy. Do foremek na muffinek wlewamy do połowy ciasto, dajemy łyżeczkę budyniu i przykrywamy ciastem. Pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 20 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz