czwartek, 15 września 2016

Bezglutenowe, czekoladowo-jabłkowe muffiny. Bez jaj i mleka.

Składniki:
1 i 1/2 szklanki mąki
(1/2 szklanki maki gryczanej, 1/2 szklanki maki ryżowej,1 łyżka mąki kukurydzianej, 1 łyżka mąki ziemniaczanej i 1 łyżka mąki z ciecierzycy)
3/4 szklanki cukru
szczypta soli
1,5 łyżki kakao
1 płaska łyżeczka sody
1/2 szklanki oleju
1/2 łyżeczki octu balsamicznego
1 łyżeczka cukru waniliowego
5 łyżek musu jabłkowego
1 szklanka soku jabłkowego

Wykonanie:
 
Suche składnikimieszamy, dolewamy składniki płynne, mieszamy tylko do połączenia składników. Przekładamy do foremek muffinkowych wyłożonymi papilotkami i piec ok. 22 minuty w 180 stopniach, do suchego patyczka.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz