czwartek, 4 stycznia 2018

Bezglutenowe ciasto ucierane

Składniki:

200 g masła
160 g cukru pudru
4 jajka
200 g mąki bezglutenowej ( 120 g mąki ryżowej, 40 g mąki ziemniaczanej, 40 g mąki kukurydzianej)
1 opakowanie bezglutenowego budyniu waniliowego
1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
szczypta kurkumy
500 g owoców

Wykonanie:

Masło ucieramy z cukrem pudrem na puszysta masę. Ucieramy i wbijamy po jednym jajku. Mąkę, budyń, kurkumę i proszek mieszamy i dodajemy do masy maślanej. Mieszamy do połączenia składników. Przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Posypujemy owocami. Pieczemy 50 minut w 180 stopniach. Studzimy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz