wtorek, 21 kwietnia 2020
Bezglutenowe brownie z kaszy jaglanej z malinami
Składniki:
1/2 szklanki kaszy jaglanej suchej
1 szklanka wrzącej wody (do ugotowania kaszy)
szczypta soli
3 jajka
50 ml oleju
1/2 szklanki jogurtu naturalnego
3/4 szklanki cukru
1/2 szklanki kakao
1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
mrożone maliny
Wykonanie:
Do garnka z gotującą się wodą dodajemy kaszę, sól i gotujemy na małym ogniu przez 15 min do całkowitego wyparowania wody. Przestudzić i zblenderować.
Dodajemy wszystkie pozostałe składniki, bledujemy do połączenia składników.
Płaską formę (16 x 26 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy ciasto, na wierzch układamy zamrożone maliny.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 40 minut l (sprawdzamy patyczkiem).
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz